Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

16 maart 2013




















Veel recepten met name die van Amerika hebben een cup conversie. Hier wij in Nederland werken met een weegschaal en maatbekers en dan is het nogal lastig om dit soort recepten te volgen. Want hoeveel gram is 1 cup suiker bijvoorbeeld? Hoeveel is 1 cup halfvolle melk? Hieronder heb ik een klein schema samengesteld en heb ik een link waar je uitgebreid kan zoeken naar jouw specifieke ingrediënt.  

1 cup naar gram:

Kristalsuiker = 200 gram
Bruine suiker = 220 gram
Poedersuiker = 110 gram
Cacaopoeder = 125 gram
Roomboter = 227 gram
Patentbloem (gezeefd) = 125 gram
Water = 236 gram
Olie = 224 gram
Halfvolle melk = 245 gram
Yoghurt = 245 gram
Suikermelk = 306 gram
Maple syrup = 322 gram
Rozijnen = 165 gram  

Droge ingrediënten naar milliliters:

1 cup --> 225 ml
¾ cup --> 177 ml
2/3 cup --> 158 ml
½ cup --> 118 ml
1/3 cup --> 79 ml
¼ cup --> 59 ml  

Vloeibare ingrediënten naar milliliters:

1 cup --> 250 ml
½ cup --> 125 ml
¼ cup --> 60 ml 1
½ cup --> 375 ml
2 cups --> 500 ml
4 cups --> 1 liter

1 Tbsp =15 ml
1 Dsp =10ml
1 Tsp =5 ml
1/2 Tsp =2.5 ml

0 reacties:

Een reactie posten