Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

22 december 2011

Zondag kwam mijn vader een hele bak vol met aalbessen brengen van de moestuin. Ik ben gek op aalbessen. Heerlijke zoetzure kleine bommetjes :). Met aalbessen kan je van alles maken. Aalbessenjam, aalbessen als toetje aangemaakt met basterdsuiker en natuurlijk kan je ze heerlijk serveren bij ijs! Laat ik nou kokosijs hebben gemaakt. Heerlijk.

Ingrediënten diepvriesdoos van 1900 ml
1 blik suikermelk 395g
5 ei geel
600 ml slagroom
1 theel kokos aroma (toko)
100 g geraspte kokos uit de vriezer (toko)

1. Klop het ei geel licht van kleur samen met het kokos aroma. Voeg daarna het blikje suikermelk toe en meng dit heel goed, totdat je een romige massa heb gekregen.
2. Klop het slagroom stijf.
3. Voeg het slagroom toe bij het ei mengsel en meng dit goed.
4. Voeg de kokos toe en meng even.
5. Doe de ijsmassa in de diepvries en plaats deze in de vriezer. Na 3 kwartier even mengen, zodat er geen ijskristallen vormen. Na elk half uur uit de vriezer en even mengen en dan weer terug de vriezer. Blijf dit doen, totdat je het niet meer kan mengen.

Categories:

0 reacties:

Een reactie plaatsen