Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

23 december 2012
















Voor de kerst brunch van mijn zoontje Yaison heb ik stoofpeertjes gemaakt. Paar dagen voor de brunch hangen de kerst brunch wensen in de boom op school. Yais heeft gekozen voor stoofperen. Heerlijk!









Ingrediënten

10 gieser wildeman stoofperen
1 pak Flevo bessen/appelsap (door de bessensap krijgen je peertjes kleur)
1 theelepel kaneel
5 eetlepels suiker
water

Bereiding

Schil de stoofperen en snij ze in vieren. Doe ze in een pan samen met de Flevo bessen/appelsap (of een andere bessensap - ik vond deze combinatie heerlijk). Om de peren onder water te laten staan voeg je water toe. Voeg kaneel en suiker toe naar smaak.

Breng alles aan de kook. Plaats een deksel op je pan. Op een zacht vuur laat je de stoofperen een anderhalf uur gaar stoven. 

Tip!
Deze peertjes zijn ook heerlijk als toetje samen met pudding of ijs.

19 december 2012





















Daar ben ik weer met een nieuw recept. Vandaag heb ik gezellig staan kokkerellen. Ik heb voor de kerst brunch van Yoe Antilliaanse kaasballetjes gemaakt. Ik heb voor zijn klasgenootjes gemaakt en natuurlijk ook portie voor onszelf. Zo lekker!



















Ingrediënten

3 eieren
1 theelepel bakpoeder
500 gram belegen geraspte kaas
ongeveer half kopje bloem
 snufje witte peper

Bereiding

Kluts de eieren met het bakpoeder goed en voeg hier vervolgens de geraspte kaas en witte peper aan toe. Roer dit alles goed door en voeg vervolgens bloem toe totdat er balletjes van het deeg gevormd kunnen worden zonder dat het aan de handen blijft plakken. Maak de balletjes en bak ze vervolgens in hete olie totdat ze goudgeel zijn (in de frituur op ongeveer 180°C) Laat ze, als ze klaar zijn, uitlekken op een stuk keukenpapier.

Enjoy!