Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

18 juni 2012




















Op Youtube geniet ik altijd van de recepten video's van Laura Vitale en ik wilde al heel lang haar cinnamon rolls uit proberen. Vanavond speelde Nederland tegen Portugal en ik had het niet meer van de stress. Ik ben toen de keuken in gedoken om dit recept uit te proberen.



















Ik moet eerlijk zijn ik had er iets meer van verwacht. Ze zijn goed, maar ik had een meer luchtig eindresultaat verwacht en dat was het niet helemaal als ik me had voorgesteld. Ik vond ze ook iets te zoet. Vind dat de vulling van 200 gram suiker net te veel is. Hangt natuurlijk per persoon af, maar voor mij persoonlijk mag het iets minder zoet.








































 Maar het is nu avond en ik moet nog zien hoe ze morgenochtend zijn. Maar ik vind mijn eigen recept lekkerder. Ik dacht dat dat recept online stond, maar helaas is dat niet zo. Ik zal deze binnenkort met jullie delen.



















Ingrediënten

1 pakje droge gist
180 ml melk
50 gr suiker
60 ml warm water
1/4 theelepel vanille aroma
1 ei
1 theelepel zout
60 gr ongezouten roomboter, gesmolten
500 gr bloem
60 gr ongezouten roomboter, om voor het bakken de kaneelbroodjes te bestrijken

Voor de vulling

80 gr ongezouten roomboter
200 gr suiker
1 1/2 eetlepel kaneel

1. In een kleine kom het warme water en 1 eetlepel suiker mengen. Hierover de inhoud van een zakje gist doen en laat dit voor 5 minuten staan.

2. In een grote kom de ei, melk, suiker, gesmolten roomboter, vanille aroma, suiker en gist mengen. De bloem en de zout mengen met elkaar. De helft van de bloem bij je natte mengsel en mengen totdat de bloem is opgenomen. De andere helft van de bloem toevoegen en kneden tot een soepel deeg. In een ingevette kom het deeg doen. Het deeg bestrijken met een beetje olie. Met plastic folie het deeg afdekken en je kom op een warme plaats zetten zodat het rustig kan gaan rijzen. Dit duurt ongeveer 2 uurtjes.

3. Het deeg op een met bloem bestuifd ondergrond storten en uitrollen of kneden tot een grote rechthoek. Hierop het boter smeren en het suiker/kaneel mengsel strooien. De rol vanaf de lange kant oprollen en het in 16 stukken snijden.

4. De kaneelbroodjes in een ingevette bakblik doen. Afdekken met plastic folie en de broodjes voor ongeveer 1 1/2 uur laten rijzen.

5. De oven voorverwarmen op 175C.

6. De bovenkant van de kaneelbroodjes besmeren met boter en de broodjes in ongeveer 30 minuten gaar bakken. Je wilt voor mooi goud bruin gaan.

7. Voor de icing heb ik 2 kopjes bakkerspoeder en een half kopje melk met een paar druppels vanille aroma met elkaar gemengd en dit over de warme kaneel broodjes gedaan. Je kan ook een roomkaas icing maken. Hiervoor moet je 60 gram roomkaas, 1 eettlepel boter, 150 gr bakkerspoeder, 1/2 theelepel vanille aroma en 3 eetlepels warme melk met elkaar mengen en dit over de warme kaneelbroodjes schenken. Eet smakelijk!!

16 juni 2012




















Niet te omschrijven hoe ik me voelde toen ik gezellig ging bakkerellen in de keuken vanavond. Ben begonnen met een simpel snel recept gezien ik een tijdje niet meer gebakken heb. Ik wilde al een tijdje iets maken van rauwe koekjesdeeg. Ik vond het heerlijk om weer met mijn camera leuke foto's te maken en zit nu voldaan dit logje te typen. Wat heb ik dit gemist zeg. Fijn om terug te zijn. Op naar het recept.

Ingrediënten

120 gr ongezouten boter
50 gr kristal suiker
120 gr licht bruine basterd suiker
2 eetlepels melk
1/2 theelepel vanille aroma
155 gr bloem
1/2 theelepel zout
chocolade om te dippen
sprinkles om te versieren
lolly stokjes of ijs stokjes





















Bereiding

In een kom boter en de suikers met elkaar mengen voor ongeveer 3 minuten.
Voeg de melk en vanille aroma toe en even mengen.
Voeg de bloem en zout toe en meng totdat alles is opgenomen.
Stop het deeg voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Balletjes rollen en op bakpapier plaatsen. Stokjes in je balletjes steken.
Voor 15 minuten of langer in de vriezer plaatsen.
Chocolade smelten en in een hoge beker of glas doen.
De koekjesdeeg lolly's dippen in de chocolade.
Gelijk versieren met sprinkles.
Voor ongeveer 10 minuten de koekjesdeeg lolly's in de vriezer plaatsen.
Uit de vriezer en heel snel alles uit delen, want anders kan je ze niet weerstaan :).



Notitie:
De poging lollystokjes mislukte bij het dippen. Het koekjesdeeg gleed van de stokjes tijdens het dippen ondanks de lolly's in de vriezer hadden gelegen. De ijsstokjes werkte prima.