Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

22 december 2011

Morgen heeft Yaison een thee kransje op school en ze mogen wat lekkers mee nemen. Dus zijn we aan de slag gegaan vanavond. We hebben lekkere koekjes gebakken. Maar omdat ik moe ben heb ik iets te veel bloem toegevoegd, maar ze smaken nog steeds lekker. Onderstaand recept is goed hoor...ha ha ha daar heb ik niet teveel bloem bij gedaan. Knipoog. Ik ga maar zo lekker mijn bedje in.





















Ingrediënten
300 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr ongezouten boter
100 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
reep bittere chocolade (AH)
mespunt zout

Bereiding
Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed een soepel deeg. Oven voorverwarmen op 175 C. Koekjes op een bakplaat doen en voor een kwartier in de koelkast plaatsen. Hierna de koekjes in de oven bakken voor ongeveer 15-18 minuten.
Dit recept is voor diegenen die een lekker gebakje willen eten in de december maand maar toch een beetje op de lijn willen passen (een klein stukje eten als je op de lijn wilt letten). De cake zelf heeft een klef structuur wat ik persoonlijk lekker vind. De cake is het lekkerste de dag erna.


De verrassing die ik voor jullie heb is dat ik tijdens het bakken mijn video camera heb aangezet zodat jullie kunnen meekijken.




Zijn wel een paar dingen die ik de andere keer anders ga doen zoals de stand van de camera dat jullie beter kunnen mee kijken en de belichting, maar al om al het is leuk geworden. Dit wil ik vaker gaan doen want ik vond het heel leuk om te doen. Ik hoop dat jullie dit nieuws ook leuk vinden.




Ingrediënten
 
130 gr olijfolie
200 gr kristal suiker
230 gr magere yoghurt (voor vegan ga je voor soja yoghurt)
280 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr havermout
3 1/2 theel speculaas kruiden
1/4 theel zout
4 kleine appels in stukjes




Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 °C. Springvorm (20 cm doorsnede) met boter invetten en voorzien van bakpapier op de bodem.

Olie, magere yoghurt en suiker in een kom en even luchtig kloppen. Hierna de havermout toevoegen en in de olie yoghurt suiker mengsel scheppen. Speculaas kruiden en zout toevoegen en even door het mengsel halen. Bloem in drie stappen toevoegen en luchtig door het mengsel scheppen. Je wilt niet te veel mengen, alleen totdat alle bloem is opgenomen door het olie mengsel. Als laatste de blokjes appel er doorheen scheppen die voorzien zijn van een beetje kaneel en suiker.
Mengsel in de springvorm doen en de cake voor ongeveer een half uur bakken in de voor verwarmde oven.
Ik heb voor de sier een beetje appelstroop verwarmd in de magnetron en erover heen gesprenkeld. Als finish december touch heb ik er paarse eetbare glitters op gedaan. Echt een wouw effect.

Met plezier gebruik ik elke dag mijn sap centrifuge en ik geniet elke dag dat Yaison nu alle voeding stoffen binnen krijgt die hij nodig heeft. Zoals in een vorig artikel liet ik jullie weten dat ik me heel veel zorgen maakte over dat hij niets lust. Hij wilt bijna nooit zijn avondeten op eten. Nu zijn veel kinderen moeilijk met eten, maar Yais is echt te erg en alleen opgroeien op fruit en bruine volkoren producten is niet veel. Het is gezond, maar het is eenzijdig voedsel. Je moet gevarieerd eten om gezond te blijven. Nu eet hij elke dag wat hij nodig heeft en ik kan je niet zeggen hoe blij ik met de sapcentrifuge ben. Hij proeft de groentes niet omdat je het samen perst met fruit.

Vandaag heb ik een lekker recept voor jullie. Ik heb er ondertussen meer en ik zal deze komende tijd met jullie delen. De voordelen wat ik merk met het sappen is dat mijn huid echt heel glad aan het worden is. Ik draag al een week geen foundation meer! Ik maak geen grap, mijn huid is echt egaal geworden. Je ziet door groentes puur te eten zonder verhitting je de vitamines puur binnen krijgt. Door verhitting gaan veel vitamines verloren wat echt zonde is.

Bestron DKP600 sapcentrifuge

Ingrediënten (2 personen of dubbele dosis voor jezelf)
2 winterpenen
2 appels
2 mandarijnen of 1 sinaasappel (ik pers citrusvruchten met de gewone pers) 1 stengel bleekselderij

Bereiding Alles door de sapcentrifuge knallen (niet letterlijk al het fruit en groente er in gaan smijten he...wel met beleid). Als je sap mooi opgevangen is in je maatbeker even met een lepel alles goed mengen.

Op aanvraag deze post. Pure aalbessensap is heel makkelijk te maken. Je ritst de aalbessen. Ritsen? Je pakt een tros aalbessen. Je neemt een vork en dan trek je de vork van boven naar beneden. Snel en makkelijk :).

De bessen droog in een pan doen (zonder water) en laten koken (hun schilletje knapt door de hitte open en dan koken ze in hun eigen vocht). Laat ze koken, totdat ze allemaal open zijn gebarsten. Daarna in een zeef zeven en het restant, heb ik in een oude theedoek fijn geknepen (theedoek neerleggen - bessen prut in het midden - dan de 4 punten van de theedoek naar elkaar omhoog en dan draaien - draai totdat je niet verder kan en dan goed knijpen tot de laatste druppel). Laat de sap afkoelen. Wel een waarschuwing gebruik niet een theedoek die je nog wilt gebruiken voor het mooie in de keuken. De aalbessen geven vlekken.

De eerste dag van het vasten ging redelijk. Ik voel echt de omschakeling van voeding. We eten super gezond, maar toch is het heel anders. Ik mis echt een gewone boterham. Maar we gaan het volhouden. Mocht ik maar gewoon gist gebruiken om volkoren brood te bakken.

De smoothies bevallen me echt heel goed. Ik heb vandaag twee soorten gemaakt. Nu wil ik jullie mijn spinazie peer smoothie delen. Echt je proeft totaal geen spinazie. Ik heb er banaan en peer in gedaan. En Yais heeft gedronken. Yes! Eindelijk spinazie in zijn bloed systeem. De groene smoothies is echt een oplossing voor kinderen die geen groente lusten.

Elke ochtend als je wakker word begin je met een glas lauw warm water. Hierdoor gaan je darmen werken. Op een rustige manier. Daarna maak je een groene smoothie klaar. Maak gelijk genoeg voor de hele dag. Ik maak ongeveer meer dan een 1 liter klaar. Ik drink ongeveer 2 a 3 smoothies per dag. Een groene smoothie in de ochtend, de avond en als ik in de middag nog trek heb dan drink ik er nog 1, maar dat is dan een fruit smoothie.

Ingrediënten ruim voor 4 personen
1 rijpe grote banaan
1 rijpe peer
3 pers sinaasappels
150 g spinazie (vers)
1 a 2 glazen water

Bereiding Alles met elkaar blenden. Ik heb in het recept 1 a 2 glazen water genoteerd. Het hangt van de substantie af van de smoothie of je 1 a 2 glazen water nodig hebt. Je wilt dat de smoothie niet te waterig is en niet te dik.

In mijn vorige artikel kan je lezen hoe goji bessen een echte powerfood is. Het schijnen de gezondste bessen in de wereld te zijn. Ze hebben een thee smaak, wat ze heel uniek maken. Gezien ik geen thee mag met het vasten, is dit natuurlijk een geweldige vervanger voor thee. Alleen in smoothie vorm. Het klinkt vreemd, maar het smaakt lekker en het is echt heel goed voor je lichaam.

Ingrediënten
2 handjes vol goji bessen
1 peer (met schil)
1 banaan
3 sinaasappels
1 glas water

Bereiding Alles in een maatbeker doen en goed blenden met je blender of staafmixer. Is het te dik dan kan je natuurlijk meer water toevoegen.

Drink smakelijk.

Boem!! Ik val even met de deur in huis: 'Sla nooit je ontbijt over!'. Als jij je ontbijt overslaat heb je rond lunch tijd zo'n honger of zelfs daarvoor. Al heb je geen honger je zal sneller geneigd zijn te gaan snacken. Om dit te voorkomen eet je altijd een ontbijtje. Ook heb je energie voor de dag nodig. Breakfast at Tiffany's!

En dan heb ik het over een gezond ontbijtje. Niet gebakken ei met spek. Ik heb het over bruin brood (liefst donkerbruin...hoe bruiner hoe beter) of magere yogurt met muesli, cruesli, havermout enzovoort met natuurlijk vers fruit. Het kan zijn dat je net als ik om ongeveer 5.30 op staat en dan heb ik nooit trek in gelijk een goed ontbijt. Hoe anderen een kop koffie nemen of thee begin ik aan mijn smoothie. Ik zou best thee willen drinken of koffie, maar ik ben allergisch voor caffeine dus dat skip ik. Deze smoothie wil ik graag met jullie delen omdat dit één van mijn favoriete ontbijt smoothies is. Echt heel lekker en ik wordt met plezier wakker. Het is heel simpel dus laten we aan de slag gaan.

Stap 1 Geef jezelf een klap in je gezicht zodat je even wakker wordt, als we het op mijn manier doen drinken we geen koffie...dus dan maar even een klap in je gezicht...gewoon flettsss. Hoofd in de vriezer is ook een optie of tegen een glazen pui aan lopen...niet te hard want anders is heel de buurt wakker. Wat je fijn vind om wakker te worden. Ha ha ha! Joke joke joke.

Ingrediënten
kopje water
2 handjes vol havermout
1 sinaasappel
1 banaan
kopje magere aardbei yogurt

Bereiding Alles met elkaar mengen met een staafmixer of keukenmachine. Iets wat de boel glad en romig maakt. Ik heb voor de sier er een beetje chocolade op gestrooid. Good morning to you! xxx

Een kleine verandering aan mijn blog. Voor ieder wat wils, vandaar geen bakery meer, maar kitchen. Wat lekker is en uit mijn keuken komt, komt online. Dus we gaan gezellig verder met het project '365 dagen 100 taart recepten', daar draait natuurlijk mijn blog om. Ik ben een zoetekauwer, so that's my main goal. Alleen heb ik ook hartige recepten en die wil ik ook graag met jullie delen. Op mijn schijf heb ik nog een aantal staan en die zal ik vandaag online plaatsen. Zo net wilde ik foto's maken van mijn stokbroodje gebakken ei, met uitjes en gesmolten kaas, maar de batterij was dood, dus ja, better luck next time :). Het smaakte heerlijk :).

Bedoel als ik dip, dan dip ik goed. Mexicaans eten. Ooh wat is dat goddelijk! Ik ben dol op tortilla's, taco's en burritos. Ik ben gek op de heerlijke avocado's, sausjes en gekruid gehakt. Het is gevaarlijk voor het dieet. Zo super zondig. Het is te begrijpen, ik ben dol op de mexicaanse keuken. Dit is een dip die je met je favoriete tortilla chips eet. Mijn favoriet is de Doritos Pepper.

Ingrediënten
refried beans
roomkaas
2 avocado's
zakje taco kruiden
zakje geraspte kaas (Old Amsterdam)
2 lente uitjes
citroensap
3 tomaten
zwarte olijven of groene olijven
chili poeder
snufje zout

Bereiding We gaan 7 lagen maken. Te beginnen met de fried beans. Blikje op maken en als eerste laag op een bord smeren. In een kom de roomkaas met een ongeveer 2 eetlepels taco kruiden aanmaken. Even proeven, misschien wil je meer taco kruiden toevoegen. Nu naar smaak chilipeper toevoegen en goed mengen en dit als 2de laag op de fried beans smeren. Nu de avocado's goed fijn prakken met een beetje citroensap tegen het verkleuren en dit op de roomkaas smeren (snufje zout toevoegen, daardoor smaakt avocado nog lekkerder). Tomaten in blokjes snijden en dit over de avocado laag. Olijven in stukjes snijden en over de tomaten laag. Een laag geraspte kaas over de olijven en als laatste de lente uitjes in ringentjes snijden en dit over de kaas laag. Dippen maar :).

Van de week hadden we trek in een heel lekker toetje dus ik gooide de koelkast open en werd verrast door een paar peertjes die op moesten. Krengen had ik nog maar 2 dagen in huis. Maar dat bederft de pret niet. Ik kon ze goed gebruiken voor het toetje. Een paar appels en je bent te vrede. Het zoete van de peren en het zure van de appels. Wat wilt een mens meer?

Dit mens die dit artikel schrijft wilt meer. Ik wil er een koekjes deeg op. In de vorm van sterren. Wat wilt een mens nog meer? Lol.

Je kan natuurlijk elk koekjes vorm gebruiken die jij leuk vind. Ik heb het deeg dubbel gemaakt, want ik heb er ook nog koekjes los van gebakken. Laten we naar het recept gaan.

Ingrediënten Dit recept is dubbel omdat wij ook nog koekjes los bakken
450 gr zelfrijzend bakmeel
230 gr boter, koud uit de koelkast 2 handjes hagelslag (ik heb de gemengde van Euro Shopper)
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
mespunt zout
200 gr donker bruine basterd suiker
beetje water of melk

Bereiding Oven voorverwarmen op 160 - 170 graden. Fruit in stukjes snijden en oven bestendige vorm doen. Appel en peer voorzien van kaneel en nootmuskaat. Hoeveelheid is naar wens. Alle droge ingrediënten in een kom. De boter in kleine stukjes snijden en alles goed kneden. Voeg melk of water toe als het te droog is. Of bloem als het te nat is. Goed kneden zodat het deeg mooi soepel is. Deeg doormidden snijden en je kan deze verpakken en in de koelkast zetten om er koekjes van te bakken. Het andere stuk uitrollen en met vorm koekjes uit het deeg steken en mooi over je fruit neerleggen. In de oven ongeveer voor een half uur bakken. Heerlijk om warm te eten. Wil je het echt feestelijk maken dan kan je er ijs bij serveren. Gezien er kaneel en nootmuskaat in overvloed in het toetje zit zou ik gaan voor vanille ijs. Ik heb een simpel sausje bij gedaan die ik gemaakt heb van opgewarmde appel stroop met kaneel en nootmuskaat (beetje maar). Eet smakelijk.

Ik ben nog bezig met het aanpassen van de site. De rechter sidebar gaat nog veranderen qua inhoud. En ik moet de categorieën nog aanpassen want alle recepten staan nog niet gelinkt.

Dit is toch ook één van mijn favoriete lekkernijen. Het is zo simpel en zo lekker. Je kan als je op dieet ben dit als tussendoortje nemen. Alleen dan moet je pure raw chocolade kopen. Dat is niet zo slecht als de zeg maar melk chocolade.

Raw chocolate schijnt de koning te zijn van antioxidanten en het bevat ook vitaminen. Maar ik heb het hier over af en toe een gedipt aardbeitje. Niet bakken vol! Als je wilt afslanken moet je echt vaste dagen hebben dat je zondigt. Ik zondig 1x in de week of 1 x in de twee weken (ik bedoel hier letterlijk mee dat ik dan maar 1 keer per week of per 2 weken iets lekkers eet - ik eet niet eens een plakje ontbijt koek - heb ik trek in iets lekkers dan maak ik een kommetje geraspte appel met magere yoghurt en een beetje kaneel). En dan zou ik maar twee gedipte aardbeien nemen.

Ik ben ben heel strikt in wat ik eet. Anders zou ik niet zo afvallen hoe ik nu afval. Je mag zondigen maar echt met heel veel mate. Ik zeg niet dat iedereen zo streng hoeft te zijn. Het hangt af hoe makkelijk je afvalt. Ik heb schildklier problemen gehad, waardoor ik nu altijd sukkel met mijn stofwisseling. Daarom eet ik echt op schema. Zelfs de bananen die ik nu in mate eet. Ik eet er nu 3 per week in plaats van ongeveer 6. En fruit eet ik bij mijn ontbijt, want dan zijn de reserves glycogeen laag (binnenkort meer uitleg hierover). Fruit is gezond en moet je dagelijks eten, maar ook met mate wegens de fruitsuikers.

Ingrediënten
Aardbeien, wassen en drogen
Chocolade (hoog cacao gehalte)

Bereiding Chocolade smelten in de magnetron of au bain marie. Aardbeien dippen en ik plaats ze dan altijd voor ongeveer 10 minuten in de vriezer. Enjoy the strawberries.

Doordat ik gisteren mijn recepten pagina heb aangemaakt en door mijn recepten aan het bladeren was zag ik dat sommige recepten geen foto hadden. Hoe is dat mogelijk? Ik ben dat met alles overzetten van blogspot naar Loyoya zeker vergeten de foto er bij te plaatsen. Ik zal ze allemaal toevoegen. Zijn een paar enkele recepten. Niet veel. Maar ik kwam ook twee recepten tegen die niet online stonden (lang leven mijn oude Flickr account van Love2bake.nl).

Bevroren bananen op een stokje gedipt in gesmolten chocolade. Dit is zo lekker! Echt jullie weten ik ben een bananen maniak. Banaan is mijn lieveling. Ik vind het echt het lekkerste wat aan fruit verkrijgbaar is. Jammie.

Ingrediënten
Paar rijpe bananen, pellen en door midden snijden
bittere chocolade (200 gr ongeveer smelten)
nootjes naar keuze, in stukjes
lolly stokjes

Bereiding Lolly stokjes in de banaan prikken. Bananen in de vriezer laten vriezen. Ze hoeven niet keihard te worden. Je wilt dat ze hapbaar blijven. Niet te zacht, ze moeten wel bevroren zijn, maar niet keihard. Uit de vriezer en dippen in de gesmolten chocolade (chocolade in een hoog glas doen) en de banaan bestrooien met de nootjes. Gedipte bananen even terug in de vriezer voor ongeveer 10 en dan is het tijd om te genieten. Enjoy!

Vanochtend werd ik wakker en bedacht ik me zo. Dat ik waarschijnlijk op mijn oude computer nog oude recepten had staan van Love2bake.nl. Niet alle recepten heb ik kunnen terug vinden, maar als het goed een stuk of 15 recepten. Daartussen zitten ook de cake lolly pops! Leuk :) .

4 personen

500 gram aardbeien
< 100 gram suiker
1 eetlepel citroensap
1 dl water

Verwarm water, citroensap en suiker en roer dit tot de suiker gesmolten is en een stroperige massa ontstaat.

Laat even afkoelen. Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Meng de puree met het stroopmengsel. Doe dit in een plastic doos of schaal en zet het in de diepvries.

Na een half uur en een uur goed doorscheppen.

Na drie uur in de diepvries is het ijs klaar.





De Hollandse aardbeien liggen weer in de schappen. Een echte Hollandse aardbei, dat proef je. Ze zijn heerlijk zoet, zurig en zo heerlijk fris. Ik had zin in een heerlijk toetje. Dit is zeg maar een speciale variant op de aardbeien met slagroom. Makkelijk en snel op tafel.



Dit recept is zeker ruim genoeg voor 5 personen. En ze zullen met volle teugen genieten. Ik heb die van mij al op, nu ik dit schrijf. Voor de mannen staan ze nog in de koelkast (ze zijn even uit met Papa). Ze branden in mijn ogen, maar ik blijf er netjes van af. Aardig van mij he :).

Ingrediënten

2 bakjes aardbeien van 250 g
3 eiwitten, stijf kloppen
50 g witte basterdsuiker
slagroom 250 ml, opkloppen


Bereiding
 
1. De eiwitten stijf kloppen in een kom. Zodra je de kom ondersteboven kan houden en er valt niets uit (haha), dan is je eiwit stijf genoeg. Dit is geen grap, het is echt een handige truc. Zie je dat het eiwit nog gaat glijden, dan moet je nog even verder kloppen. Hierna de basterd suiker toevoegen en dan nog ongeveer een minuutje door kloppen met een elektrische mixer totdat je een meringue heb gekregen (dat zie je, doordat je eiwit een glans krijgt en zwaardere vorm krijgt). Klop nu in een andere kom je slagroom stijf. Niet te stijf, dat het boterig word, maar een gewone slagroom substantie.

2. Vouw de slagroom bij de meringue, zodat het één geheel word. Doe dit voorzichtig, zodat er lucht in blijft. Blend nu 1 bakje aardbeien tot een puree. De puree doe je bij je slagroom meringue mengsel en meng dit niet geheel. Je wilt zeg maar dat er aardbei swirls ontstaan. Het andere bakje aardbeien, ontdoe de aarbeien van hun kroontje en snij ze doormidden. Serveer de aarbeien met de aardbeienmousse. Zodra je de mousse in mooie glazen of kommetjes hebt gedaan, plaats je ze voor ongeveer 20 minuten in de koelkast. Eet smakelijk :)

Dit recept heb ik gevonden bij de BBC Good Food Site.

Het is zomer. Het is heerlijk weer buiten. Ik zelf heb een zwak voor ijs. Ik eet ijs zelfs in de winter. Mij maakt het niet uit welk seizoen het is, ik eet ijs. Sinds ik aan het afslanken ben, let ik wel op de echte vet makers. Dus hou ik het globaal bij waterijs. Soms moet je je even laten gaan en dan is eigengemaakte schepijs het lekkerste. Vandaag heb ik chocolade schepijs gemaakt. Dit recept is echt goddelijk. Ik heb voor jullie een recept gevonden, die mij heel interessant leek. Gezien ze in dit recept suikermelk gebruiken. Het resultaat van het gebruik van suikermelk is dat je een ijs substantie krijgt zonder kristallen. Het word een stevige massa, maar is helemaal glad van structuur, romig en zacht. Het is als fluweel op je tong. En ik heb dit niet eens in een ijsmaker gemaakt, gewoon simpel in de vriezer en ik heb maar 2x gemengd! Wooooh! Dit is echt een aanrader. Deze week ga ik meer ijs maken, want ik ben ook gek op vruchten schepijs. Iemand een idee qua welke smaak?

Ingrediënten diepvriesdoos van 1900 ml
1 blik suikermelk 395g
5 ei geel
600 ml slagroom
1 theel vanille aroma
200 g bittere chocolade AH

1. Chocolade au bain marie smelten en laten afkoelen.

2. Eigeel met vanille aroma licht en luchtig kloppen. Dit duur een paar minuten. Voeg suikermelk toe en even mengen, totdat de suikermelk is opgenomen.

3. In een andere kom je slagroom opkloppen.

4. Slagroom en chocolade bij het eigeel mengsel doen en goed met elkaar mengen.

5. Doe het nu in je ijsmaker of in de vriezer. Als je het in de vriezer gaat maken. Na 3 kwartier haal je het ijs uit de vriezer en meng het doen goed door elkaar. Hierdoor worden de ijskristallen gebroken. Plaats je bak terug in de vriezer en na een half uur meng je het weer. Ga hiermee door totdat het helemaal bevroren is. Elke half uur, tot dat je niet meer kan. Ik hoefde maar 2 x te mengen, maar niet elke vriezer is hetzelfde.

Zondag kwam mijn vader een hele bak vol met aalbessen brengen van de moestuin. Ik ben gek op aalbessen. Heerlijke zoetzure kleine bommetjes :). Met aalbessen kan je van alles maken. Aalbessenjam, aalbessen als toetje aangemaakt met basterdsuiker en natuurlijk kan je ze heerlijk serveren bij ijs! Laat ik nou kokosijs hebben gemaakt. Heerlijk.

Ingrediënten diepvriesdoos van 1900 ml
1 blik suikermelk 395g
5 ei geel
600 ml slagroom
1 theel kokos aroma (toko)
100 g geraspte kokos uit de vriezer (toko)

1. Klop het ei geel licht van kleur samen met het kokos aroma. Voeg daarna het blikje suikermelk toe en meng dit heel goed, totdat je een romige massa heb gekregen.
2. Klop het slagroom stijf.
3. Voeg het slagroom toe bij het ei mengsel en meng dit goed.
4. Voeg de kokos toe en meng even.
5. Doe de ijsmassa in de diepvries en plaats deze in de vriezer. Na 3 kwartier even mengen, zodat er geen ijskristallen vormen. Na elk half uur uit de vriezer en even mengen en dan weer terug de vriezer. Blijf dit doen, totdat je het niet meer kan mengen.

Daar ben ik weer met een recept. Het is een tijdje geleden, maar we gaan er weer tegen aan. Ik hoop dat ik jullie weer kan plezieren met lekkere recepten.

Ik heb tegenwoordig oog voor simpele en makkelijke recepten. Die snel in de oven staan en zo op tafel kunnen. Dit is een recept die je warm kan eten. Dus zo uit de oven en als je het echt feestelijk wilt maken, doe je er een bolletje ijs bij. Dit is een nagerecht, maar voor mij is het ook goed te doen om gewoon lekker zo in de middag te eten.

Gebruik voor dit recept Goudrennetten appels. Deze appels smaken heerlijk zuur en in combi met de kaneel kruimeldeeg krijg je een smaak explosie tot en met! Echt dit is een heel lekker toetje.

Ingrediënten 500 gr zure appelen, goudrennetten
geraspte 1/4 citroen schil
100 gr suiker of basterdsuiker
100 koude roomboter, harde boter
75 gr bloem
1 theel kaneel
zout

Bereiding 4 personen Snijd de appelen in vieren, schil ze en verwijder het klokhuis. Verwarm de oven voor op 175 C of gasstand 3. Beboter een ondiepe ovenvaste schotel. Leg de stukken appel in de schotel en schenk 1 tot 2 eetlepels water bij. Strooi de citroenrasp tussen de stukjes appel.

Verdeel 25 gr suiker en 25 gr van de boter - in klontjes - over de appelen.

Zeef bloem, kaneel en de resterende suiker in een kom. Voeg de resterende boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes. Kneed het geheel met koele handen tot een kruimelige massa (is het niet kruimelig, doe dan een beetje bloem erbij, totdat je een kruimeldeeg hebt). Verdeel het kruimeldeeg over de appelen.

Plaats de schotel op het rooster in het midden in de voorverwarmde oven en de apple crumble in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Veel bak plezier!

Ingrediënten

Deeg 250g zelfrijzend bakmeel
125g ongezouten boter (kamer temperatuur)
60g basterdsuiker
1 medium ei
snufje zout

Vulling 250g mascarpone
2 eetlepels vanille suiker
500g aardbeien
1 eetl frambozen jam

Bereiding

Meng bloem, zout en suiker.
Vermeng dit met de boter.
Voeg een ei toe.
Als het deeg te kruimelig is, voeg je een eetlepel melk toe.
Je vorm besmeren met boter.
Deeg in de vorm doen.
Met een vork gaatjes prikken in het deeg.
Bak dit in een voorverwarmde oven op 175C voor ongeveer 20 minuten, mooi goud bruin.

Voor de vulling meng je de mascarpone met de vanille suiker.
vanille suiker kan je zelf makkelijk maken: snij 1-2 vanille stokjes doormidden, meng het met 1kg basterd suiker. Doe dit in een pot en sluit goed af voor een week. Je kan gewoon natuurlijk een zakje vanille suiker gebruiken. Wel de hoeveelheid van het recept aanhouden. Mascarpone in je deegbakje doen.
Meng frambozen jam met een eetlepel heet water.
Meng dit met de aardbeien (hierdoor gaan ze mooi glanzen).
Aardbeien over de mascarpone rangschikken.
In de koelkast koud laten worden.

Source: Grouprecipes.com.

Gisteren heb ik een test gedaan met een veganistisch roomijsje. Is altijd een uitdaging als je geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Ik gebruik in mijn eigen gemaakte ijs altijd suikermelk. Door dit toe te voegen aan je ijs recept krijg je altijd een super glad romig ijsje.

Het is ideaal als je geen ijsmachine hebt, want het vormt in de vriezer geen kristallen. Dit vegan ijsje heeft wel iets van kristallen, maar niet super erg of zo. Heel smaakvol ijsje. Je zou niet denken dat het vegan is. Denk dat mensen verrast zullen staan als je verteld dat het vegan is. Moet je wel nadat ze het ijsje ophebben vertellen. Geen dierlijke ingrediënten en niet duur om te maken. Dit is stukken goedkoper dan de dierlijke variant! Twee maal woohoo! Let's get to the icecream party (of hoe ik het uitspreek parteh!).

Ingrediënten 1 blik kokosmelk (goede kwaliteit!) 50 gr suiker (kan ook nep suiker zijn) 1 banaan 2 eetlepels cacao

Bereiding Alles mengen en laten vriezen. Om het half uur alles mengen, om de ijskristallen zoveel mogelijk te breken. Blijf mengen totdat je niet meer kan mengen. Dan word je ijs structuur smoother. Gladder. Je kan de banaan eruit laten en ander fruit toevoegen. Ander smaakje. Je kan bij dit recept ook een half theelepeltje vanille aroma toevoegen. Denk dat het al goed smaakt met 1/4 theelepel vanille aroma (even zelf proeven). Leef je uit en ga voor een keertje vegan!

De jongens zijn zo blij dat ze niet meer koekjes uit de supermarkt hoeven te eten. Mama is back en ze zijn zo blij. Als ik gekroond kon worden was dat gebeurd en dat gebeurd niet vaak (echt ik had het gevoel dat als ik de tijd kon stil zetten zodat ik voor eeuwig de dankbare gezichtjes kon bekijken).

Eigen gebakken gebak of koekjes is natuurlijk het lekkerste. Net als patat. Eet je een keertje patat dan moet dat eigen gebakken patatjes zijn. Alleen dat eten wij voor een maand niet meer. We hebben die vorige week op en dat mag ik echt niet meer hebben. Vandaag heb ik een nieuw koekjes recept voor jullie. Speciaal voor de Sinterklaas.

Ingrediënten

240 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr ongezouten roomboter, koud in blokjes

160 gr suiker

1 ei

2 eetl melk

2 1/2 theel speculaas kruiden

1/4 theel zout

3 eetlepels hagelmix

extra suiker om de koekjes in te rollen

Bereiding

Alles mengen en een soepel deeg kneden. Te droog melk erbij. Te plakkerig bloem erbij. Draai balletjes. Rol ze door de suiker en leg ze naar op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Druk met de onderkant van een glas de koekjes iets plat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 10 - 15 minuten. Haal de koekjes uit de oven en leg ze neer op een afkoelrooster. Lekker bij een kopje thee.



Woensdagmiddag is de middag dat ik met de jongens de keuken in ga. Ik vind het altijd zo leuk om met kids de keuken in te gaan, want ze doen dit echt met plezier. De blijdschap die van hun gezichten straalt, is met niets te vergelijken. Vandaag gingen we Snickerdoodles bakken.



Nu zijn Snickerdoodles niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook echt heerlijk. Eerlijk gezegd zijn het mijn lievelings koekjes. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Gerold in een mengsel van suiker en kaneel. Dit is echt zo hemels.



Je kan weer de Ambi Pur in je kast gooien (nou ja niet echt gooien he, maar je begrijpt wat ik bedoel), want vandaag gaat je huis geuren naar koekjes, vanille, suiker en kaneel. Goed meer hoef ik niet te zeggen. Toch?



Wat mij heel leuk leek, is dat ik per recept een kleine geschiedenis toevoeg. Zodat jullie weten hoe een recept ontstaan is, door wie, waar? De oorsprong van een recept of gerecht maakt het nog aantrekkelijker. Voor mij dan wel. Heerlijk!



Snickerdoodles zijn schijnbaar afkomstig van duitse of nederlandse imigranten in Amerika. Het koekje werd pas populair in Amerika z'on 100 jaar geleden. Ze hebben verschillende namen gehad, zoals jumbles, plunkets en cry babies. De naam Snickerdoodle is waarschijnlijk afgeleid van het duitse woord Schneckennudeln. Hoe dan wel Schneckennudelns zeg maar koffiebroodjes zijn, denken ze dat de naam Snickerdoodles hiervan zijn afkomst heeft. Weet iemand meer over de afkomst van Snickerdoodles, dan hoor ik het graag in de comments. Ik ben altijd geïnteresseerd hoe iets is ontstaan.



Ingrediënten
 
180 g bloem (ik heb er nog 2 a 3 eetlepels bloem bij gedaan, vond het deeg te zacht, het moet ook niet een te stevig deeg worden, moet zacht blijven, maar dat je er net ballen van kan draaien)

1/4 theel zout
1 theel bakpoeder
115 g boter, kamertemperatuur
150 g suiker
1 ei (groot)
1/2 theelepel vanille aroma

Suikerkaneel mengsel om de koekjes in te rollen:

35 g suiker 1 theel kaneel (ik schiet meestal uit)

Bereiding
 
Meng in een kom het bloem, zout en bakpoeder. In een andere kom met een electrische mixer of handmixer, meng je de boter en suiker tot een gladde massa voor ongeveer 2 a 3 minuten. Voeg het ei toe en meng goed. Voeg vanille aroma toe en meng dit goed. Voeg het bloem toe en meng totdat er een deeg ontstaat. Ik vond het te zacht, dus heb nog 2 a 3 eetlepels bloem toegevoegd. Het mag geen stevig worden. Je moet zeg maar net balletjes kunnen draaien.

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Maak balletjes van het deeg van ongeveer 2 1/2 cm.

3. In een kommetje suiker en kaneel mengen.

4. Rol de balletjes in het suikerkaneel mengsel en plaats deze op de bakplaat, 5 cm ruimte tussen de koekjes in. Met de onderkant van een glas druk je de balletjes iets platter. Ze moeten ongeveer 1 1/2 cm dik zijn.

5. Bak de koekjes voor 8 a 10 minuten, totdat de randjes van de koekjes licht goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rek.

Gisteren had mijn toetsenbord kuren. Het is ook echt een ouwetje, maar het wordt nu tijd voor vervanging. Ik kon er niet tegen, omdat ik niet kon vinden wat er aan de hand was. Het was duidelijk geen software probleem. Mijn E bleef vast plakken en de E werd aan alle letters vast geplakt. Echt zo hinderlijk. Mijn moeder vond het wel grappig allemaal op MSN. Het zag er ook heel raar uit. Leek wel dat ik dronken was of zo. Ha ha ha! Uiteindelijk heb ik de error gevonden, het lag aan het veertje in mijn spatiebalk. Ff eruit gehaald en mijn toetsenbord werkt nu weer perfect.

Dus toen werd ik pissig en dan moet ik gaan bakken. En het leuke is als ik pissig ben, dan verzin ik juist de beste recepten. Zo stom is dat. Dus gisteren heb ik een double chocolate chip koekje voor de choco liefhebbers verzonnen. Ik heb een deel van de boter vervangen door pindakaas (vind buttercream beter klinken). Er gaan echte stukjes melkchocolade in en stukjes cashewnoten. Als boost heb ik een beetje speculaas kruiden toegevoegd aan het beslag. Echt jammie. Ik raad aan om ze dag dag daarna te eten. Dan zijn alle smaakjes helemaal tot hun recht gekomen. Maar ik vind altijd het gebak de dag na het bakken op z'n lekkerst.

Ingrediënten 270 g bloem 30 g cacao 170 g boter 50 g pindakaas 150 g lichtbruine basterdsuiker 3 zakjes vanille suiker 100 g melk chocolade (in kleine stukjes hakken) 50 g cashewnoten (in klein stukjes malen) 1 eetlepel bakpoeder 1/4 theelepel speculaas kruiden 1/8 a 1/4 theelepel zout

Bereiding Alle ingrediënten door elkaar mengen en kneden totdat je koekjes deeg heb gekregen (voeg eerst 1/8 theelepel zout toe, vind je dat het flauw is dan voeg je nog iets toe. Voorzichtig met zout, want te veel zout verpest je koekje). Vorm een bal, druk deze beetje plat en verpak de bal in plastic huishoudfolie. Nu je koekjes deeg voor zeker een kwartier in de koelkast leggen. De oven ondertussen voorverwarmen op 200 C.

Neem een ijsschep en vul deze met koekjes deeg, strijk af met een mes en plaats deze op een bakplaat, die bekleed is met bakpapier. IJschep methode is hier te vinden. Koekjes moeten een ruimte van ongeveer 2 cm hebben. Bak de koekjes, bakplaat in het midden van je oven. Koekjes zijn in ongeveer 15-50 minuten gaar. Uit de oven halen en op een taart rooster laten afkoelen.

Het zakje cashewnoten wilde maar niet op gaan. En had geen koekjes meer in huis. Nu maak ik nooit grote porties aan koekjes. Ik maak net genoeg dat ze op één bakplaat passen. Gewoon iets lekkers voor bij de thee. Voor mij geen thee dan, want ik kan niet meer tegen Rooibos thee. Na bijna 12 - 14 jaar Rooibos drinken, kan ik er niet meer tegen. Ik wordt er zo ziek van. Ik wordt na het drinken van Rooibos heel duizelig en misselijk. Nu ik een paar dagen geen Rooibos meer drink, ben ik weer kip lekker. Jammer dus voor mij een koekje bij het water. Ik vind het wel heel erg, want ik kon al geen gewone thee drinken, omdat ik allergisch ben voor cafeïne en theïne. Vandaar ik ook geen koffie kan drinken, wat ik niet erg vind, want dat vind ik toch niet lekker. Ik ben één van de weinige mensen op deze planeet die geen koffie lust. Dus ik zal af en toe warme chocolade melk maken voor mezelf. Af en toe, want dat is een dik maker...lol.

Iedereen een super gezellige week toegewenst. De dag is begonnen met veel regen en wind. Tijd voor de winter dekbed uit de kast te halen. Ik ga nu door het huisje heen. Het was trouwens een ramp om foto's te maken nu, het is zo donker buiten. Foto's zijn dus niet geweldig geworden. xxx

Ingrediënten 120 g boter 45 g poedersuiker of bakkerspoeder 125 g bloem (ik heb zeker 6 eetl extra bloem toegevoegd) 1/2 theel bakpoeder 90 g cashewnoten, gemalen 1/2 eigeel 1 theel vanille aroma 50 g hele noten

Bereiding 1. Oven voorverwarmen op 150C. Zeef bloem en bakpoeder samen. 2. Klop boter en poedersuiker romig. Voeg eigeel en vanille aroma toe. 3. Voeg bloem en gemalen cashewnoten toe en blijf kneden tot een koekjesdeeg. 4. Maak kleine balletjes, leg ze op een bakplaat (voorzien van bakpapier), druk ze een klein beetje plat. 5. Brush with egg wash and decorate with whole cashews. 6. Bak ze op 150C in 20 - 25 goudbruin.

Bron: Suite101