Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011

Nodig voor taart 500 gr boter 450 gr suiker 6 eieren 2 tl vanille aroma 1 tl amadel aroma 500 gr zelfrijzend bakmeel 250 ml volle melk

Je hebt nodig voor 16 balletjes 400 gr cake kruimels 200 gr suikermelk (begin met een beetje totdat je baltjes kan draaien) 300 gr chocolade druppels 1 eetlepel roomboter rose kleurstof bakpapier

Aan de slag Verwarm je oven voor op 175°. Een taartvorm van 26 cm invetten, met bloem bestrooien en dan even met lichte klapjes het bloem rond het blik laten gaan. Overtollig bloem verwijderen. Klop de boter met de suiker licht en luchtig. De eieren 1 voor 1 toevoegen en na elk ei goed mengen. Vanille en amandel aroma toevoegen en goed mengen. De bloem zeven. Afwisselend de melk en de bloem toevoegen. Beginnen met bloem en eindigen met bloem. Ik doe dit in 3 stappen. Het beslag in de taartvorm gieten en de bovenkant glad strijken. De taartvorm in de oven plaatsen. Zorg ervoor dat de bovenkant van de taart in het midden van de oven staat. De taart in een anderhalf uur (90 minuten) gaar bakken. Doe de gaartest. Steek een lange dunne mes in het midden van de taart, naar beneden toe. Komt deze er schoon uit, dan is je taart gaar. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen. Daarna op een taartrooster omkeren en verder laten afkoelen.

Verkruimel de taart. Bij de suikermelk doe je een heel klein beetje, zeg maar 2 druppels kleurstof en meng het geheel goed met elkaar. Wees echt voorzichtig met kleurstof, want je hebt echt heel weinig nodig! De rose suikermelk stap voor stap bij de cake kruimels (mischien heb je minder suikermelk nodig) en alles tot een soepel deeg kneden. Draai van het deeg ongeveer 16 balletjes. De balletjes op een bord plaatsen en ongeveer 10-15 minuten in de vriezer plaatsen. De chocolade druppels au bain marie smelten en een eetlepel roomboter toevoegen en goed mengen. De balletjes door de chocolade saus rollen en op bakpapier plaatsen. Ik heb de balletjes nogmaals in de vriezer geplaatst voor ongeveer 10 minuten en dan zijn ze klaar om opgesmikkeld te worden! Lekker met een kopje thee …jam jam!

Categories:

0 reacties:

Een reactie posten