Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011

Dit zijn echt heerlijke bananen pannenkoeken. Ik krijg hier nooit genoeg van.

nodig voor de pancakes 750 gr bloem 3 eetlepels bruine suiker 3 theelepels bakpoeder 3/4 theelepel zout 1/8 theelepel kaneel 850 ml melk 1 1/2 geprakte banaan 3 theelepels vanille aroma

nodig voor caramelsaus

400 gr suiker 3 eetlepels maizena 100 gr boter 200 ml heet water 1 1/2 theelepel vanille aroma 2 eetlepels pannenkoeken stroop

aan de slag met de pancakes Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel samen. In een andere kom, meng de overige ingrediënten. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed. Voeg meer melk toe als het beslag te dik is. Bak op middelhoog vuur aan beide kanten goud bruin. Je kan uit dit beslag ongeveer 24 kleine pannenkoeken of 12 medium pannenkoeken bakken. Serveer met karamelsaus of stroop of suiker etc en gesneden plakjes banaan. Dit is voor ongeveer 4 a 5 personen.

aan de slag met de karamel saus Water op vuur met de suiker. Zodra de suiker is gesmolten, voeg je de boter toe, vanille en stroop. Zodra de boter is gesmolten. Voeg je de maizena toe (los deze eerst op in een heel klein beetje koud water).

Dan laat je de karamel saus onder voortdurend roeren goed inkoken. Laat de saus omhoog komen, zodra hij omhoog komt. Zet je het vuur lager en je blijft roeren totdat de saus is ingedikte tot een stroop. Vuur uit en laat je karamel saus iets afkoelen. Niet helemaal, want warme karamelsaus is zo lekker. Waarschijnlijk hou je iets over. Dan kan je vandaag of morgen ook lekker eten met vanille ijs (Sunday ijs).

Categories:

0 reacties:

Een reactie plaatsen