Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

22 december 2011

Ingrediënten

Deeg 250g zelfrijzend bakmeel
125g ongezouten boter (kamer temperatuur)
60g basterdsuiker
1 medium ei
snufje zout

Vulling 250g mascarpone
2 eetlepels vanille suiker
500g aardbeien
1 eetl frambozen jam

Bereiding

Meng bloem, zout en suiker.
Vermeng dit met de boter.
Voeg een ei toe.
Als het deeg te kruimelig is, voeg je een eetlepel melk toe.
Je vorm besmeren met boter.
Deeg in de vorm doen.
Met een vork gaatjes prikken in het deeg.
Bak dit in een voorverwarmde oven op 175C voor ongeveer 20 minuten, mooi goud bruin.

Voor de vulling meng je de mascarpone met de vanille suiker.
vanille suiker kan je zelf makkelijk maken: snij 1-2 vanille stokjes doormidden, meng het met 1kg basterd suiker. Doe dit in een pot en sluit goed af voor een week. Je kan gewoon natuurlijk een zakje vanille suiker gebruiken. Wel de hoeveelheid van het recept aanhouden. Mascarpone in je deegbakje doen.
Meng frambozen jam met een eetlepel heet water.
Meng dit met de aardbeien (hierdoor gaan ze mooi glanzen).
Aardbeien over de mascarpone rangschikken.
In de koelkast koud laten worden.

Source: Grouprecipes.com.

Categories:

0 reacties:

Een reactie posten